Ambasadorul SUA la București: „Poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american”

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, spune, la aniversarea a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi SUA, că această relaţie continuă să aducă beneficii ambelor ţări și că „poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american”.
„Astăzi sărbătorim 140 de ani de relaţii diplomatice între Statele Unite ale Americii şi România. În această zi, în 1880, predecesorul meu, Eugene Schuyler, agent diplomatic şi consul general a fost recunoscut ca reprezentant oficial al Statelor Unite în România. În luna noiembrie a aceluiaşi an, preşedintele Rutherford B. Hayes l-a primit pe colonelul Sergiu Voinescu, trimis special al viitorului rege Carol, la prima misiune diplomatică a României în Statele Unite. De atunci până în prezent, ţările noastre s-au apropiat”, arată ambasadorul.
„După căderea comunismului, în 1989, România a considerat Statele Unite partener şi prieten. În 1997, ţările noastre au devenit parteneri strategici; în 2004, România a devenit stat membru NATO. Această relaţie continuă să aducă beneficii ambelor ţări în prezent. De la militari care colaborează umăr la umăr în toată lumea pentru a ne proteja libertăţile, la vizita unei echipe medicale româneşti în Alabama, pentru a-i ajuta pe americani în timpul pandemiei de COVID.

România este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi militari şi economici ai Statelor Unite în Europa. Poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american”, a mai spus Zuckerman.

„În numele americanilor şi al preşedintelui Trump, îţi mulţumesc, România, pentru cei 140 de ani de prietenie şi cooperare. Mulţi înainte!”, își încheie ambasadorul mesajul.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ambasadorul-sua-la-bucuresti-poporul-roman-nu-are-prieten-mai-bun-decat-poporul-american-1322870