Anchetă în cazul copilului român strivit de stivuitor. De stabilit motivul pentru care se afla la volanul utilajului

Autoritățile italiene au deschis o anchetă în legătură cu moartea băiatului român în vârstă de 13 ani care a decedat la Sant’Andrea in Bagnolo (Cesena), după ce a fost strivit de stivuitorul la volanul căruia se afla. Întrebarea la care se caută răspuns este dacă băiatul muncea la ferma familiei și a folosit stivuitorul în scop lucrativ sau a fost doar un joc pentru el care din nefericire s-a încheiat într-un mod dramatic?

La locul accidentului cercetările au fost efectuate de Poliția Științifică și un prim raport a fost transmis procurorului de serviciu, Fabio Magnolo, informează Corriere Romagna. A fost deschis un dosar cu autori necunoscuți, fără acuzație.
În cercetări este implicată și Medicina Muncii, dar nu va fi ușor să se ajungă la o concluzie deoarece nu există martori la tragedia care a avut loc. Familiarii se aflau în apropiere, dar copilul nu era în raza lor de vizibilitate.

Drama a avut loc în zona rurală din Sant’Andrea in Bagnolo, în dimineața târzie a zilei de luni, 6 iunie. Davide Anselmo, născut în 2009, din mamă de naționalitate română și tată italian, ar fi împlinit 13 ani la începutul lunii august.
Luni s-a urcat la volanul unui vechi stivuitor folosit de părinții săi la munca din cadrul fermei de legume-fructe pe care o dețin. Ieșit din curte, pe un drum de pământ, la un moment dat băiatul nu a mai controlat vechiul stivuitor care s-a răsturnat pe o parte, într-un șanț cu apă de pe marginea drumului. David a fost prins dedesubt și a murit pe loc, rănile suferite fiindu-i letale.

Procurorul a considerat că nu este necesară autopsia. Astfel, după recunoașterea cadaverică s-a dat autorizația pentru înmormântare. Joi dimineață, la ora 11,00 va fi oficiată o slujbă în memoria sa la Biserica ortodoxă, iar apoi trupul neînsuflețit va fi transportat pentru înmormântare în România, țara de origine a mamei.
Citeste mai mult:https://www.rotalianul.com/italia-ancheta-in-cazul-copilului-roman-strivit-de-stivuitor-de-stabilit-motivul-pentru-care-se-afla-la-volanul-utilajului/