Austria. O îngrijitoare româncă a bătut cu sălbăticie pensionarul pe care îl îngrijea: „Dacă o să chemi Poliția, te omor!”

O îngrijitoare româncă, în vârstă de 51 de ani, s-a prezentat astăzi în fața judecătorilor după ce a fost acuzată că a bătut cu sălbăticie pensionarul pe care în avea în grijă.
Evenimentul a avut loc în vara anului trecut, după o petrecere de ziua de naștere a pensionarului. Atunci, după ce toți invitații au plecat, românca și pensionarul au început să se certe, iar îngrijitoarea l-a lovit cu sălbăticie cu pumnii în față și pe corp și l-a amenințat: „Dacă o să chemi Poliția, te omor!”

Pensionarul a reușit să fugă la un vecin care a anunțat autoritățile. Medicii l-au preluat la spital de urgență pe bătrân și susțin că a avut doar vânătăi, fără să fie nimic rupt.

Îngrijitoarea româncă era apreciată

La începutul ședinței de judecată, îngrijitoarea româncă a fost lăudată întrucât practica această meserie de 8 ani de zile și a venit tocmai din România pentru a-și asuma responsabilitatea asupra unui bătrân. Însă, din nefericire, se pare că a băut la acea petrecere întrucât a fost găsită cu o alcoolemie de 1.8 la mie.

Românca și-a cerut scuze de mai multe ori în timpul procesului. Judecătorul a stabilit să-i plătească pensionarului 1.600 euro cheltuieli de sănătate și 200 euro indemnizație parțială pentru durere. Pedeapsa pentru constrângere și tentativă de vătămare corporală gravă este de 1.600 de euro, dintre care 800 sunt în stare de probă. Decizia nu este definitivă.
Citeste mai mult:https://www.stiridiaspora.ro/austria-o-ingrijitoare-romanca-a-batut-cu-salbaticie-pensionarul-daca-o-sa-chemi-politia-te-omor_463508.html