Austria renunţă de la 15 iunie la obligativitatea măştilor în şcoli, magazine şi locuri turistice

Cancelarul Sebastian Kurz, 33 de ani, a anunțat vineri, 29 mai, într-o conferință de presă, o nouă etapă de măsuri de relaxare în Austria, relatează ziarul Krone.
Astfel, Austria renunţă de la 15 iunie la obligativitatea purtării măştilor de protecţie în şcoli, magazine şi locuri turistice, în condițiile în care numărul cazurilor active de infectare cu noul coronavirus a scăzut sub 650. Unde rămâne obligatorie masca Nu se va renunţa însă total la măşti, care vor trebui purtate în continuare în transportul public, de către frizeri şi ospătari, în farmacii, precum şi în spaţiile publice unde este imposibil să fie păstrată o distanţă minimă de un metru. ”Ne putem da jos măştile pas cu pas, a declarat cancelarul Kurz. Ne aflăm pe drumul bun, atât timp cât numărul zilnic de noi infectări s-a menţinut sub 50 în ultimele săptămâni”. Hotelurile şi sălile de fitness se pot redeschide de vineri, 29 mai, după ce o decizie similară a fost luată deja pentru magazine, restaurante şi şcoli. De la 15 iunie, limita pentru persoanele de la o masă (4 persoane) în restaurante nu se va mai aplica.
„Așa cum numărul infecțiilor scade, acestea poate crește din nou. Deci nu ar trebui să fim neglijenți. Ori de câte ori este posibil, să păstrăm o distanță de un metru și să nu strângem mâinile. Igienă, dezinfectare, purtarea măștii în zone aglomerate. Nu mai este obligatoriu, se întâmplă pe propria răspundere”. Cancelarul Sebastian Kurz: 16.655 de cazuri de coronavirus au raportat autoritățile sanitare din Austria. 558 de persoane au murit.
Citeşte întreaga ştire:https://www.libertatea.ro/stiri/austria-renunta-de-la-15-iunie-la-obligativitatea-mastilor-3017937