Austria. Şofer de camion ROMÂN condamnat pe VIAŢĂ pentru uciderea mai multor tinere. Poliţiştii au mai descoperit o victimă

Un român de 43 de ani, şofer de camion, condamnat deja la închisoare pe viaţă, a fost găsit marţi vinovat de uciderea şi violarea post-mortem a unei studente franceze în Austria în 2014, a anunţat tribunalul din Innsbruck, citat de AFP.
Juraţii au decis în unanimitate vinovăţia lui Cătălin C., la peste şase ani după comiterea faptelor. Ei s-au abţinut de la pronunţarea unei pedepse suplimentare, justiţia germană dând deja în decembrie 2017 un verdict în care acesta era vizat într-un alt dosar penal.

Acuzatul a pledat nevinovat la acuzaţia de ucidere a tinerei Lucile. Pedeapsa nu este definitivă şi el poate contesta încă verdictul.

Lucile Klobut, de 20 de ani, originară din regiunea Lyon, a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014 pe malul râului Inn la Kufstein, o localitate în Tirol (vestul Austriei), unde beneficia de o bursă Erasmus.

Anchetatorii austrieci au conchis că ea a fost victima unei agresiuni cu o seară în urmă când se ducea la o prietenă, fiindu-i aplicate mai multe lovituri violente în cap cu o bară de fier.

Poliţiştii au făcut apoi legătura, datorită ADN-ului şi unor similitudini în modul de operare, între acest omor şi cel din noiembrie 2016 a unei tinere de 27 de ani, care făcea jogging, Carolin Gruber, la Endingen, în apropiere de Freiburg, în Germania. Aceasta din urmă fusese violată înainte de a fi ucisă.

Citat ca martor la bară, un psihiatru german a declarat că „există probe care sugerează că acuzatul este un ucigaş în serie clasic”, susceptibil de a recidiva în caz de eliberare, potrivit AFP.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/austria-sofer-de-camion-roman-condamnat-pe-viata-pentru-uciderea-mai-multor-tinere-politistii-au-mai-descoperit-o-victima_444885.html