BELGIA A IMPUS MĂSURI DURE, DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. CE SUNT OBLIGAȚI CETĂȚENII SĂ RESPECTE

Din cauza pandemiei de coronavirus, Europa revine, ușor, la carantina totală. Tot mai multe țări adoptă măsuri drastice, pentru a oprit răspândirea virusului SARS-CoV-2. Printre acestea se numără și Belgia, care a impus un nou set de reguli pe care cetățenii trebuie să le respecte.
Belgia a impus un nou set de măsuri, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, potrivit informațiilor din presă, se pare că în capitala Belgiei, magazinele se vor închide la ora 20:00 și nimeni nu va mai avea voie să iasă pe stradă după 22:00.

Tedros Ghebreyesus, directorul general OMS, a făcut declarații importante cu privire la situația în care se află omenirea, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Ne aflăm într-un moment critic în această pandemie, în special în emisfera nordică. În prea multe țări se înregistrează o creștere exponențială a cazurilor, iar acest lucru face ca spitalele și secțiile ATI să fie aproape de capacitatea maximă sau să o depășească.

Europa înregistrează cea mai accentuată creștere – peste 42%. 30 din 53 de țări europene au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 într-o săptămână, între 16 și 22 octombrie. La nivelul continentului, sunt peste 8 milioane de infectări și în jur de 260.000 de morți. În Spania, cel puțin 8 regiuni autonome cer guvernului de la Madrid să ia o decizie pentru toată țara. Oficialii regionali vor restricții de ciruclație mai ales pe timp de noapte, cum se aplică deja în Franța, Italia și Belgia” a spus acesta.

Ce spun oamenii, despre pandemia de coronavirus
Aspectul din cauza căruia oamenii suferă cel mai mult se pare că este cel legat de călătorie, însă toată lumea are speranța că pandemia se va încheia în curând și că viețile vor reveni la normal.

„În vară, am crezut că se terminase cam totul, dar acum rata infectărilor crește din nou atât de repede, deci nu sunt surprins că am ajuns aici. N-aș spune că mi-a dat viața peste cap, dar este deranjant, pentru că nu mai pot călători cât aș vrea. Este restricția de circulație, așa că nu pot ieși pe cât de mult aș vrea, dar este o situație temporară, va trece, asta e situația”, a spus un localnic.
Citeşte întreaga ştire:https://www.cancan.ro/belgia-a-impus-masuri-dure-din-cauza-pandemiei-de-coronavirus-ce-sunt-obligati-cetatenii-sa-respecte-20305017