Belgia: Prima manifestație împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii epidemiei

Mai mult de 200 de persoane au manifestat duminică la Bruxelles împotriva restricţiilor anti-COVID, unii acuzând autorităţile şi experţii că se află în solda industriei farmaceutice, relatează AFP, conform Agerpres.
„Corona circ”, „corpul meu”, „alegerea mea” – și-au scris protestatarii pe pancarte.

Nemulțumirea manifestanţilor e îndreptată şi împotriva obligativității purtării mătilor, a vaccinurilor, a miliardarului american Bill Gates sau a tehnologiei 5G.

„Nu virusologii şi medicii vor dicta regulile în ţara noastră”, a comentat pentru AFP un manifestant care s-a prezentat doar cu prenumele, Michel. El s-a declarat sătul „să fim luaţi drept copii”.

Obligativitatea purtării măștii s-a instituit din 12 august în toată regiunea Bruxelles (cu 1,2 milioane de locuitori), pe fondul resurgenţei epidemiei în Belgia.
Până în prezent, epidemia de Covid-19 a făcut aproape 10.000 de victime în Belgia.

La protestul de duminică, unii manifestanţi purtau măşti, alţii nu.

Apelul la protest a fost lansat în urmă cu câteva zile pe reţelele sociale de un grup de cetăţeni, sub titlul „Viruswaanzin” („nebunie virală”, în neerlandeză), varianta locală a unei mişcări apărute în Olanda.

Manifestanţii au cerut demisia virusologului flamand Marc Van Ranst, unul din membrii cei mai vizibili ai echipei de experţi consultate de guvern în legătură cu pandemia, şi care se află de asemenea în colimatorul extremiştilor de dreapta flamanzi pentru luările sale de poziţie.
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/belgia-prima-manifestatie-impotriva-restrictiilor-impuse-de-autoritati-pentru-limitarea-raspandirii-epidemiei.html