Canada nu știe dacă un posibil vaccin împotriva COVID-19 va fi obligatoriu sau nu

Premierul Justin Trudeau a declarat că guvernul încă nu a analizat încă dacă un potențial vaccin împotriva COVID-19 va fi obligatoriu sau opțional.

„Suntem departe de un vaccin. Găsirea unui vaccin e doar o primă etapă. Apoi trebuie ca acest vaccin să poată fi produs în cantități suficiente”, a spus premierul care a precizat că vrea ca acest posibil vaccin să fie produs în Canada.
Un sondaj de opinie realizat în Canada de către Leger Marketing arată că 60% dintre canadieni sunt în favoarea vaccinării obligatorii, dacă un vaccin contra COVID-19 va fi găsit, în vreme ce 40% se opun obligativății.

Asta nu înseamnă neapărat că din rândul celor 40% care se opun obligativității nu vor fi oameni care vor dori să fie vaccinați.

Premierul Trudeau a lansat un avertisment legat de speranțele pentru un vaccin.
Este posibil, a spus el, să nu existe niciodată un vaccin împotriva COVID-19 și ca exemplu Justin Trudeau a vorbit despre eforturile cercetătorilor, de ani de zile, de a găsi un vaccin împotriva HIV, fără succes până acum.

Pot apărea însă tratamente care să țină boala sub control.
Citeşte întreaga ştire:https://paginiromanesti.ca/2020/04/28/canada-nu-stie-daca-un-posibil-vaccin-impotriva-covid-19-va-fi-obligatoriu-sau-nu/