Cancelarul german Angela Merkel avertizează: Cel mai probabil, pandemia de COVID-19 se va înrăutăţi în următoarele luni. Vom continua să trăim cu virusul

20 August 2020, France, Bormes-les-Mimosas: French President Emmanuel Macron (R) and German Chancellor Angela Merkel with face masks arrive for a press conference after their meeting at the French President Mediterranean summer residence of Fort de Bregancon. Photo: Michael Kappeler/dpa

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că pandemia de COVID-19 se va înrăutăţi, cel mai probabil, în următoarele luni.

„Trebuie să ne aşteptăm la faptul că lucrurile vor fi mai dificile pe viitor faţă de perioada verii (…) Vom continua să trăim cu virusul”, spune Merkel, potrivit Deutsche Welle.
Declaraţiile vin pe măsură ce numărul de infecţii din Germania continuă să crească. Cancelarul a promis că va adopta o serie de măsuri pentru a proteja cele mai afectate grupuri din societatea germană, concentrându-se în mod special asupra copiilor.

Până acum, Germania a înregistrat peste 240.000 de cazuri şi aproximativ 9.300 de decese cauzate de coronavirus. Totuşi, numărul oamenilor care au reuşit să se vindece depăşeşte 215.000.

Economia ţării a suferit o contracţie record de 9,7% în T2 pe măsură ce cheltuielile de consum, investiţiile companiilor şi exporturile au continuat să scadă în ultimele luni. În prima jumătate a anului, deficitul bugetar a ajuns la 51,6 miliarde de euro, adică 3,2% din PIB.

Angela Merkel a apărat constant măsurile iniţiate de guvern în timpul crizei generate de coronavirus. Chiar dacă a admis că „pandemia reprezintă o provocare fără precedent pentru capacitata financiară a Germaniei”, ţara şi-a putut permite banii cheltuiţi pe programele de susţinere a angajaţilor datorită surplusului bugetar din ultimii ani.

Citeşte întreaga ştire:https://www.businessmagazin.ro/actualitate/cancelarul-german-angela-merkel-avertizeaza-cel-mai-probabil-19525664