Ce trebuie să știi dacă mergi în Grecia cu avionul

Grecia este una dintre cele mai căutate destinații de către turiștii români și nu numai. În condițiile actuale, statul elen a impus o serie de restricții și de noi reguli de funcționare, chiar dacă și-a deschis granițele pentru o parte din statele din Europa. Așadar, iată ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în Grecia cu avionul.
Odată ajunși pe aeroport, turiști sunt transferați în zona în care se află personalul care se ocupă de verificarea și scanarea codurilor QR. Turiștii pot tipări formularul sau îl pot salva în telefon.

Personalul care întâmpină turiștii în zona de verificare a codului îi direcționează pe aceștia, în funcție de categoria codului, fie spre screening, unde sunt testați, fie spre ieșire, de unde pot pleca spre unitatea de cazare.
Dacă testarea are loc, aceasta durează câteva minute, iar turistul în cauză trebuie să rămână izolat în unitatea de cazare până la primirea rezultatului testului.
ATENȚIE! Testul de Covid-19, efectuat în ultimele 72 de ore este valabil doar pentru trecerea prin punctul de frontieră Kulata- Promachonas. Autoritățile elene nu au anunțat încă nimic referitor la accesul pe aeroporturi.

Ce reguli trebuie să respecte turiștii în Grecia
Operatorii de turism greci s-au pregătit cu măsuri riguroase de igienă și protecție socială.

Obiectele ”cu risc ridicat”, precum mânerele ușilor, sunt dezinfectate frecvent, iar curățenia în camerele unităților de cazare, dar și schimbarea lenjeriilor se fac doar la solicitarea turiștilor.

Spațiile de joacă pentru copii aflate în interior sunt închise, funcționând doar cele care se află în aer liber. În ceea ce privește adulții, aceștia au acces la spa, saloane de înfrumusețare, săli de gimnastică etc.
În schimb, funcționarea piscinelor interioare este interzisă, iar la cele în aer liber, numărul persoanelor care pot intra în piscină va fi limitat, respectând normele de distanțare socială.
În plus, între șezlonguri trebuie să existe o distanță minimă de 1 metru.

Restaurantele din Grecia sunt deschise
Spre deosebire de România, restaurantele din Grecia sunt deschise, funcționând la o capacitate de 50%. Pe mese și la intrarea în localuri există recipiente cu dezinfectant, iar în unele locații, este măsurată temperatura turiștilor.

Folosirea dezinfectantului la intrarea sau ieșirea din interiorul restaurantelor este obligatorie.
Servirea meselor în hotel are loc fie în zona de restaurant, fie este solicitat room service-ul, de care se va ocupa personalul instruit al hotelului, echipat cu mască, mănuși, uneori chiar și combinezon.

Dacă vizitați împrejurimile și folosiți transportul în comun, purtarea măștii de protecție este obligatorie, asemenea regulilor din România. De asemenea, în interiorul centrelor comerciale, folosirea măștii de protecție este obligatorie. În schimb, în supermarketuri, această regulă este opțională, obligatoriu fiind menținerea distanței sociale.

Nu în ultimul rând, ceea ce este foarte bine de știut, este că nerespectarea acestor reguli duce la amenzi de până la 150 de euro de persoană.
Citeşte întreaga ştire:https://www.wall-street.ro/articol/Turism/257599/ce-trebuie-sa-stii-daca-mergi-in-grecia-cu-avionul.html#gref