Cercetător român din Franţa, despre pandemia de COVID-19: Coronavirusul sau vaccinul nu sunt arme biologice

Un cercetător român stabilit în Franţa, Gabriel Ichim (36 ani), doctor în Biologie moleculară şi celulară, atrage atenţia, printre altele, că ne vom confrunta cu o creştere a cazurilor de cancer, din cauza restricţiilor Covid-19. Românul conduce o echipă de cercetare pentru descoperirea de terapii de cancer.

Românul Gabriel Ichim (36 ani), doctor în Biologie moleculară şi celulară, conduce o echipă de cercetare pentru descoperirea de terapii de cancer, la Centrul de Cercetare a Cancerului Lyon – o instituţie ce funcţionează sub tutela Institutului Naţional de Cercetare Medicală din Franţa, a Centrului Naţional de Cercetare Ştiinţifică din Franţa şi a Universităţii Claude Bernard 1 din Lyon. Aflat în prima linie a luptei împotriva cancerului, cercetătorul român a văzut cum în timpul pandemiei Covid-19, toate celelalte afecţiuni, cu potenţial letal, au fost lăsate pe plan secundar, iar bolnavilor li s-a amânat posibilitatea tratamentului salvator.
Efectele acestei trageri „pe linie moartă“ vor fi vizibile în 2-3 ani, consideră specialistul român, şi vor fi catastrofale pentru oamenii bolnavi lipsiţi de şansa supravieţuirii. „Aici a intervenit şi frica pacienţilor de a mai veni la spital, frica de a se infecta – ceea ce a avut repercusiuni asupra depistării şi asupra tratamentului, pe de o parte. Pe de altă parte, operaţiile au fost amânate pentru câteva luni. Consecinţa se va vedea în 2-3 ani când va fi o accentuare a deceselor cauzate de cancer. Este încă o consecinţă neluată în calcul din cauza Covid şi o consecinţă a lipsei de pregătire a sistemului sanitar, ca şi lipsa de investiţii financiare“, afirmă dr. Gabriel Ichim. Frica de „antecamera morţii“ Frica de a ajunge la spital a devenit cronică la români, care nu mai consideră spitalul o salvare, ci o antecameră a morţii. Cercetătorul pune această temere pe seama dotărilor din unităţile medicale – dotări care, şi atunci când există, nu sunt funcţionale. Lipsa de încredere în sistemul medical s-a văzut acut în timpul pandemiei de coronavirus, mai ales în momentul înscrierii la vaccinarea anti Covid-19, când mare parte din corpul medical şi din cel didactic a ezitat să se imunizeze.
„Dacă în România, spitalul este considerat o antecameră a morţii, ştiinţa nu are nici o vină aici. În acest caz, cauza trebuie căutată în sfera politică. Ştiinţa, ca spitalele, reprezintă o victimă, nu o cauză. Românii nu mai au încredere în spitale, mai ales în cele din ţară, din cauza zecilor de ani de sub-investire financiară în echiparea spitalelor, ceea ce a dus la un exod al forţei de muncă specializate. O astfel de situaţie nu se întâmplă în majoritatea ţărilor civilizate. Într-adevăr, COVID-19 ne-a luat prin surprindere – în unele ţări, în spitale nu au fost îndeajuns de multe sisteme de intubare (cazul Italiei) la începutul crizei şi doctorii au trebuit să facă decizii dure, pe cine să intubeze şi pe cine nu. Dar în Occident, situaţia a fost în general sub control“, arată cercetătorul român din Franţa. Vaccin pentru neîncredere Neîncrederea în spitale se extinde în cazul pandemiei, dezvoltând categoria consistentă de populaţie care nu crede în existenţa bolii şi implicit nici în vaccin. Biologul român respinge ferm ideea că virusul SarsCov-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2) a fost creat de oameni de ştiinţă în laborator. El are încredere că nu ştiinţa a născut pandemia, ci îi va pune capăt. „La momentul actual nu există dovezi că SARS-CoV-2 a fost creat în laborator.
Această afirmaţie se bazează pe studiul minuţios al codului sau genetic care arată că acest virus nu a fost manipulat în laborator. În plus, acest virus este foarte asemănător altor şapte coronavirusuri cunoscute deja de către virologi, capabil să infecteze omul. Având în vedere similitudinea dintre SARS-CoV-2 şi coronavirusurile identificate în liliaci (similitudine de 96.2%), cea mai plauzibilă sursă este deci liliacul. Infectează oamenii căci acest virus a dezvoltat un tropism (specificitate) pentru proteină ACE2 care este prezentă la suprafaţa celulelor umane. Este definiţia lacăt-cheie: ACE2 este lacăt, iar proteina S de la suprafaţa SARS-CoV-2 este cheia. Din nefericire, ACE2 este prezent în numeroase organe (plămâni, creier, rinichi, ficat, tub intestinal) şi de aceea virusul conduce la o destabilizare a organelor multiple. Categoriile vulnerabile (în special bătrânii) sunt ţintă pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar mortalitatea cea mai importantă este printre persoanele cu hipertensiune, diabet sau obezitate. Dar nici coronavirusul, nici vaccinul nu sunt . Este pură speculaţie. SARS-CoV-2 este un accident, nu o armă“, punctează dr. Ichim. „Folosirea Ivermectinei pentru oameni, greşită“ Coronavirusul exista deci de mult în lumea animală, iar veterinarii îl tratau ca pe o simplă răceală. Acum, oamenii caută ca pe un remediu-minune Ivermectina, un medicament de uz veterinar care totuşi nu se folosea în tratamentul animalelor la o astfel de boală, ci la afecţiuni digestive, pentru eliminarea paraziţilor, având efecte toxice asupra ficatului. „Primele coronavirusuri au fost izolate in anii 1930 de la păsări care prezentau bronşită. SARS-CoV-2 este un virus de tip ARN si aceste virusuri sunt notorii pentru capacitatea crescuta de a suferi mutatii. Ca oamenii, şi aceste virusuri evoluează, este un raport proporţional. Şi cu cât mai mulţi oameni sunt infectaţi, cu atât cresc şansele ca virusul să sufere mutaţii. Folosirea Ivermectinei este o concepţie greşită, legată de folosirea abuzivă a antiparazitarelor şi nu este aplicabilă pentru antivirale“, declară biologul.
Când există fonduri, există şi remediu Omul de ştiinţă aseamănă găsirea vaccinului anti Covid-19 cu un laborator mondial în care lucrează milioane de cercetători ce au un ţel comun: eradicarea virusului SARS-CoV-2. „Astăzi, un an după declanşarea pandemiei, comunitatea ştiinţifică, în strânsă colaborare cu firmele farmaceutice, a ajuns să propună nu mai puţin de opt vaccinuri împotrivă SARS-CoV-2. Din punct de vedere al saltului tehnologic, unele dintre aceste vaccinuri nici nu erau imaginabile acum câţiva ani. Rapiditatea cu care au primit aprobarea de utilizare nu este un argument pentru a refuza vaccinarea. Toate studiile s-au făcut în concordanţă cu regulile stricte impuse de agenţiile de reglementare naţionale sau europene. Adevărul este simplu: în sfârşit, cercetarea a fost finanţată aşa cum merită“, spune dr. Gabriel Ichim.
Citeste mai mult:https://adevarul.ro/locale/constanta/cercetator-roman-franta-despre-pandemia-covid-19-coronavirusul-vaccinul-nu-arme-biologice-1_605342955163ec427107fbb5/index.html