China produce doi noi miliardari pe săptămână

China a produs doi miliardari pe săptămână în 2017, potrivit unui raport al băncii elveţiene UBS şi al auditorilor PwC, astfel încât numărul miliardarilor din ţară a înregistrat o crescut de la 318 la 373, cu o avere comună de 1.120 de miliarde de dolari.
Raportul apreciază în prezent China liderul statelor în care antreprenorii se pot îmbogăţi.
Pe plan mondial, averea totală a miliardarilor a crescut cu 19%, ajungând la o valoare record de 8.900 de miliarde de dolari, la 2.158 de persoane.
Raportul avertizează, de asemenea, că miliardarii Chinei, chiar dacă au câştiguri mai, acestea sunt şi volatile, în condiţiile în care 106 persoane au devenit miliardari, dar 51 au ieşit din listă, ilustrând riscurile de a face afaceri în statul asiatic.
„În ultimul deceniu, miliardarii chinezi au creat unele dintre cele mai mari şi cele mai de succes companii din lume”, spune Josef Stadler, şeful diviziei de averi mari la UBS Global Management. „Dar acesta este doar începutul. Populaţia vastă a Chinei, inovarea şi creşterea productivităţii, combinate cu sprijinul guvernului, oferă oportunităţi fără precedent pentru oameni, nu numai pentru a construi afaceri, ci şi pentru a schimba viaţa oamenilor în bine”.
UBS şi PwC spun că în Asia există deja mai mulţi miliardari decât în SUA. Conform tendinţelor actuale, ei ar fi mai bogaţi decât omologii lor americani în termen peste doar trei ani. Raportul evidenţiază că în 2016 erau doar 16 miliardari chinezi, iar acum aproape unul din cinci miliardari din întreaga lume era chinez. Se spune că 97% dintre miliardarii chinezi au fost antreprenori care au reuşi singuri, mulţi dintre ei în sectoare precum tehnologia şi comerţul cu amănuntul.
Conform raportului, zona Americii era deţine cea mai mare parte a averii miliadarilor, dar posibilitatea de a crea bogăţie nu mai este aceeaşi. În 2017, SUA au creat 53 noi miliardari, comparativ cu 87 de acum cinci ani. În Europa de Vest, numărul de miliardari a crescut cu 17, până la 414.
Acest articol a fost preluat de pe www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *