Cioban român din Italia acuzat că ar fi omorât doi frați ciobani ca și el. S-au certat din cauza pășunilor

Carabinierii au arestat în aceste zile în Italia un bărbat român în vârstă de 22 de ani care se presupune a fi vinovat de moartea a doi frați italieni care au fost găsiți morți în luna iunie a acestui an la Caltanissetta, în Sicilia, unul pe jumătate carbonizat și celălalt plin de lovituri, cu craniul sfărmat. Toți erau ciobani și se certau de la pășuni, informează ANSA.

Trupurile fără viață ale fraților Filippo și Calogero La Monaca, în vârstă de 74 și respectiv 76 de ani, originari din Canicattì, au fost găsite în mediul rural din districtul Deliella, pe data de 14 iunie 2020. După o anchetă care a durat trei luni, autoritățile italiene au emis un mandat de arestare pe numele românului Florin Scurtu, care se presupune a fi cel ce i-a omorât pe ciobanii italieni.
Motivul crimei ar fi legat de faptul că ciobanul român a dus oile la pășunat pe pământul victimelor, în ciuda interdicției lor, alimentând astfel certurile continue cu cei doi fermieri.

Zonele de pășune au fost mereu motiv de litigiu în Italia și nu doar în Sicilia. În toamna anului 2017, doi frați români, Cornel Calinciuc, 38 de ani și Constantin Doru Olaru, în vârstă de 28 de ani, au fost uciși în nordul țării, în apropierea orașului Torino pentru aceleași motive. Articol aici: Cei doi păstori români uciși la Chivasso, victime ale unui război de peste 20 de ani între ciobanii italieni și cei străini.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rotalianul.com/doi-frati-italieni-au-fost-omorati-de-cioban-roman-s-au-certat-din-cauza-pasunilor/