Coronavirus: Marea Britanie devine a treia cea mai afectată țară din lume la numărul de decese

Marea Britanie are acum oficial cel de-al doilea cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19 din Europa, cu peste 26.000, potrivit cifrelor publicate miercuri de autorităţile britanice, transmite Mediafax.

Peste 26.000 de persoane au murit în Marea Britanie după ce au fost testate pozitiv pentru COVID-19 începând cu 28 aprilie, a informat Public Health England (PHE), care include pentru prima dată decesele înregistrate în afara mediului spitalicesc.

„Nu trebuie să pierdem niciodată din vedere faptul că în spatele fiecărei statistici există multe vieţi omeneşti care s-au pierdut tragic înainte de timp. Încă trecem prin vârf şi acesta este un moment delicat şi periculos în criză”, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

Aceasta înseamnă că Regatul Unit a suferit mai multe decese COVID-19 decât Franţa sau Spania, deşi mai puţin decât Italia, care are cel mai mare număr de decese din Europa şi al doilea cel mai mare din lume după Statele Unite.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/coronavirus-marea-britanie-devine-a-treia-cea-mai-afectata-tara-din-lume-la-numarul-de-decese-1299601