Crește presiunea asupra UE pentru a aproba rapid vaccinurile anti-Covid, după ce Marea Britanie, Canada și SUA au accelerat procedurile

Crește presiunea publică asupra arbitrului UE al pieței farma, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), pentru o validare rapidă a vaccinurilor anti-covid, scrie publicația Politico.
După ce Marea Britanie, Canada, SUA și chiar Bahrain au aprobat vaccinul realizat de asocierea germano-americană BioNTech/Pfizer, UE a rămas ultimul mare bloc occidental care nu a validat un vaacin.

Procesul de aprobare din UE are mai multe etape, iar o decizie finală e așteptată până pe 29 decembrie. Angajații angenției cu sediul în Amsterdam lucrează non-stop, și vor lucra și pe durata vacanței de Crăciun, pentru a analiza datele despre siguranța și eficiența vaccinurilor analizate.

Dar ritmul de lucru a fost criticat de mai mulți politicieni europeni, inclusiv de premierii Ungariei și Poloniei. Pe e altă parte, scepticii atenționează că o aprobare prea rapidă a vaccinului, fără parcurgerea tuturor etapelor necesare, ar putea da apă la moară anti-vacciniștilor. (foto: Pexels)
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/creste-presiunea-asupra-ue-pentru-a-aproba-rapid-vaccinurile-anti-covid-dupa-ce-marea-britanie-canada-si-sua-au-accelerat-procedurile.html