Dacia Sandero, cea mai înmatriculată mașină în Spania în luna octombrie: hatchback-ul de la Mioveni a surclasat Seat Arona și Leon

Dacia Sandero a fost cea mai înmatriculată mașină în Spania în luna octombrie cu aproape 2.400 de unități. Modelul își consolidează astfel poziția a doua în clasamentul pe primele 10 luni ale anului.
Spania este una dintre cele mai bune piețe auto pentru Dacia, în contextul în care constructorul de la Mioveni obține cu regularitate performanțe majore în această țară.

Luna octombrie nu a făcut excepție de la această regulă, iar Dacia Sandero a fost din nou cea mai înmatriculată mașină din această țară, așa cum s-a mai întâmplat în mai și august. Hatchback-ul subcompact a avut 2.379 de clienți în octombrie și a surclasat astfel două dintre cele mai populare modele din Spania.
Cu 1.964 de unități, Seat Arona a reușit în premieră pentru piața locală să depășească Seat Leon (1.846 unități), o nouă dovadă a popularității SUV-urilor în această țară. De altfel, 6 dintre cele mai înmatriculate modele din Spania în octombrie sunt SUV-uri, iar pe listă figurează inclusiv Dacia Duster, care a ocupat poziția a noua în top cu 1.302 unități.

Performanțele înregistrate de cele două modele Dacia vin și în contextul în care piața auto spaniolă a înregistrat un declin cu 21% comparativ cu octombrie 2019, la puțin peste 74.000 de unități.

În schimb, Dacia a înregistrat o scădere de „numai” 11%, la 4.054 de unități, ceea ce i-a permis să ocupe și locul 7 în topul mărcilor din octombrie.

La nivelul primelor 10 luni ale anului, Sandero își consolidează poziția a doua în topul înmatriculărilor cu 18.247 unități și s-a apropiat la mai puțin de 300 de unități de liderul tradițional, Seat Leon (18.615 unități). Astfel, dacă trendul va continua, este posibil ca Sandero să devină cea mai înmatriculată mașină în Spania în 2020.

Între timp, pentru perioada ianuarie-octombrie, înmatriculările Dacia au scăzut cu 36% la 29.880 de unități, într-un ritm foarte apropiat de scăderea de 36.8% raportată de piață spaniolă, care a ajuns la aproape 670.000 de unități.
Citeşte întreaga ştire:https://www.automarket.ro/stiri/dacia-sandero-cea-mai-inmatriculata-masina-in-spania-in-luna-octombrie-101065.html