Danemarca a ridicat restricţiile. Răspândirea COVID-19 nu s-a accelerat, spune un raport

Prima ţară care a ridicat restricţiile coronavirusului, Danemarca, a declarat miercuri că răspândirea COVID-19 nu s-a accelerat de când a intrat în cea de-a doua fază a redeschiderii societăţii, relatează Reuters.

Conform Reuters, ţara a permis restaurantelor, cafenelelor şi mall-urilor să îşi reia activitatea în luna mai, în a doua fază de reducere a restricţiilor de carantină. În aprilie, oficialii au permis redeschiderea centrelor de îngrijire de zi, a şcolilor, saloanelor de înfrumuseţare, frizerii şi a unor întreprinderi mici.

„Nivelul de contagiune în societate este încă foarte scăzut”, a declarat autoritatea daneză pentru sănătate într-un raport miercuri, adăugând că numărul de noi infecţii confirmate a continuat să scadă, în ciuda mai multor teste efectuate. Numărul de decese cauzate de coronavirus a fost cuprins între zero şi patru pe zi în ultimele trei săptămâni, după un vârf de 22 de decese la sfârşitul lunii martie. Numărul spitalizărilor a scăzut la mai puţin de 100 de la începutul lunii iunie. „Nu există încă semne unor schimbări vizibile în ceea ce priveşte extinderii contagiunii, în ciuda deschiderii treptate a societăţii în aprilie şi începutul lunii mai”, se arată în raport.

Luni, guvernul danez uşurat limita maximă în timpul adunărilor publice de la 10 la 50 şi a permis redeschiderii centrelor de fitness şi piscinelor publice. De asemenea, oficialii planifică o uşurare suplimentară a restricţiilor la adunările publice din iulie şi august, astfel numărul poate creşte de la 50 de persoane, scrie Medifax.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/danemarca-a-ridicat-restrictiile-raspandirea-covid-19-nu-s-a-accelerat-spune-un-raport_444934.html