Danemarca, prima țară europeană care redeschide școlile, grădinițele și creșele în plină pandemie de coronavirus

Danemarca devine prima țară europeană care redeschide școlile, grădinițele și creșele în plină pandemie de coronavirus. Decizia autorităților de la Copenhaga nu este una pe placul populației din țara nordică.
Danemarca, prima țară europeană care redeschide școlile, grădinițele și creșele în plină pandemie de coronavirus
În cursul zilei de miercuri, 15 aprilie, o parte dintre școlile, grădinițele și creșele din Danemarca urmează să se redeschidă. Măsura va viza circa 10.000 de copii de pe teritoriul țării nordice, anunță site-ul The Local.
Deocamdată autoritățile daneze au decis ca, în primă fază, cei care vor relua cursurile să fie elevii din clasele I-V. Școlile erau închise pe teritoriul țării de pe data de 12 martie.

Din primele date, clasele se reiau doar în aproximativ jumătate din localitățile din Danemarca și în aproximativ 35 la sută din școlile din Copenhaga.

Asta s-a întâmplat întrucât o parte din cetățenii țării au solicitat mai mult timp pentru a se adapta la protocoalele de sănătate încă în vigoare. Presa daneză mai informează că toate unitățile de învățământ se vor redeschide până pe 20 aprilie.
În ultimele săptămâni, Danemarca a înregistrat progrese în faţa pandemiei de coronavirus, Cu toate acestea, în țară există numeroși părinți îngrijorați de consecințele trimiterii copiilor înapoi la şcoală înaintea multor altor state, în contextul în care virusul este încă prezent în țară.

Decizia forurilor decizionale de la Copenhaga este menită să reducă problemele cu care se confruntă părinţii, nevoiţi să aibă grijă de copii acasă, pe lângă desfăşurarea activităţii profesionale.
Guvernul de la Copenhaga Guvernul a acționat rapid după semnalarea primului caz de COVID-19, iar graniţele au fost închise încă de pe 14 martie. Totodată, danezii au interzis întâlnirile a mai mult de 10 persoane și au fost închise baruri, restaurante, coafoare, centre comerciale și cluburi.
Până pe 14 aprilie, Danemarca a raportat 6.691 de cazuri confirmate de coronavirus și 299 de decese. Înainte de Danemarca, Austria a fost prima țară europeană care și-a planurile de redeschidere a vieții sociale și a economiei interne.
Citeşte întreaga ştire:https://www.fanatik.ro/danemarca-prima-tara-europeana-care-redeschide-scolile-gradinitele-si-cresele-in-plina-pandemie-de-coronavirus-19182225