Doi bătrâni torturați de trei români, în Olanda, au rămas fără 150.000 de euro, luați de polițiștii care veniseră să-i salveze de tâlhari

Trei români au torturat un cuplu de bătrâni în Olanda și au încercat să-i facă să deschidă seiful din casă, dar au fugit când a venit Poliția. Victimele tâlharilor au rămas apoi fără banii din seif, 150.000 de euro, pe care i-au luat polițiștii, scrie site-ul televiziunii regionale olndeze 1Limburg.
În iulie 2019, trei români au intrat peste un cuplu de bătrâni în casă, în Sittard, l-au legat pe bărbat de scaun, l-au torturat, au bătut-o pe soția lui și i-au amenințat cu arma, ca să deschidă seiful pe care aceștia îl aveau în casă. Polițiștii au ajuns rapid la locuința bătrânilor, iar românii au fugit. Când au discutat cu femeia de 68 de ani și soțul ei despre atac, aceasta le-a spus agenților că tâlharii i-au cerut să deschidă seiful, dar nu a făcut-o. Polițiștii au fost curioși și ei de ce n-au luat românii nimic altceva din casă și insistau doar să desfacă seiful, așa că au cerut femeii să le arate ce e înăuntru. Nu mică le-a fost mirarea să vadă în seif 150.000 de euro, în bancnote de 50 de euro. Pe care, pe 4 iulie 2019, i-au luat, pentru că femeia nu a putut să-i justifice. După un an și jumătate de atunci, un judecător a decis că banii rămân confiscați, existând suficiente suspiciuni de spălare de bani, în cazul femeii și a soțului ei. Chiar dacă a susținut că banii sunt primiți moștenire de la tatăl ei, femeia nu a putut să dovedească acest lucru. Anchetatorii au stabilit că primise puțin sub 30.000 de euro moștenire, sumă care nu era oricum prezentă în conturile bancare ale femeii. Care riscă să piardă toată suma, conform sursei citate, pentru că se aplică o lege care spune că se confiscă sumele de bani obținute ilegal.
Cât despre tâlharii români, unul a fost arestat în Olanda în octombrie 2019 și urmează să fie judecat, al doilea a fost identificat în România, unde execută o pedeapsă cu închisoarea pentru alt jaf. Al treilea nu a fost încă identificat și e în continuare căutat.
Citeşte întreaga ştire: https://www.libertatea.ro/stiri/doi-batrani-torturati-de-trei-romani-in-olanda-au-ramas-fara-150-000-de-euro-3294991