Doi muncitori români din Olanda, confirmați cu coronavirus. În abatorul respectiv mai lucrează 270 de conaționali

Doi români care lucrează la un abator din Olanda s-au infectat cu noul coronavirus, anunță Ministerul de Externe, care precizează că cei doi sunt asimptomatici și că în abatorul respectiv lucrează în total 270 de români.

În afara celor doi români infectați, alți 43 de angajați au fost testați pozitiv. Prin urmare, activitatea abatorului a fost oprită, iar toți cei 600 de angajați vor petrece următoarele două săptămâni în autoizolare.

Compania respectivă de prelucrare a cărnii este în localitatea Groenlo, provincia Gelderland.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi seara că s-a autosesizat în legătură cu situaţia celor 270 de cetăţeni români, în urma informaţiilor apărute în mass-media locală. Ambasada de la Haga a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă reprezentanţii companiei în cauză pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv sunt şi cetăţeni români. Așa a aflat despre cei doi cetățeni români depistați pozitiv, a căror stare este deocamdată bună, fiind asimptomatici.
„Numărul total al angajaţilor diagnosticaţi cu COVID-19 urmează să fie comunicat după finalizarea tuturor procedurilor de testare şi centralizare a rezultatelor”, anunţă MAE.

Misiunea diplomatică a României nu a primit deocamdată solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la compania respectivă.

MAE precizează că Ambasada României la Haga menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii companiei, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

La începutul lunii, alți 28 de români care lucrau la o fabrică de procesare a cărnii din Olanda au fost infectați cu noul coronavirus. Toți erau cazați în același complex rezidențial și au fost escortați de poliție până în portul fluvial Arnhem, unde au fost îmbarcați pe un vapor pe care au petrecut următoarele 14 zile.

Peste 5.700 de oameni au murit în Olanda din cauza coronavirusului, în timp ce numărul îmbolnăvirilor se apropie rapid de 45.000.

Numeroase cazuri de muncitori români care lucrează în abatoare și s-au infectat cu coronavirus au fost înregistrate și în Germania.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/doi-muncitori-romani-din-olanda-confirmati-cu-coronavirus-in-abatorul-respectiv-mai-lucreaza-270-de-conationali-1311042