Doi români arestați în Spania, după ce i-au spart vila din Ibiza a cântărețului britanic James Blunt

Hoții au dat lovitura la primele ore ale dimineții zilei de 21 ianuarie. Cei doi români au furat din vila cântărețului James Blunt din Izbia, mai multe haine, un ceas de la bunicul său și o baionetă din perioada în care a fost soldat în armata britanică și a luptat în războiul din Kosovo, relatează site-ul Jurnal de Emigrat, care citează MallorcaDiario.com.
James Blunt, 46 de ani, a fost devastat după ce a fost prădat și s-a arătat dispus să plătească o recompensă pentru returnarea bunurilor sale cu o mare valoare sentimentală. ”Singura mea tristețe reală este că au luat niște butoni și un ceas de buzunar vechi care îi aparținea bunicului meu și o baionetă din perioada mea ca soldat în războiul din Kosovo din 1999”, a declarat cântărețul pentru Diario de Ibiza. James Blunt și soția lui, Sofia, nu se aflau în casa din Ibiza când hoții le-au spart proprietatea. Cei doi au petrecut câteva luni din pandemie în vila lor de lux din Ibiza, pe care au cumpărat-o în 2006 cu 1,7 milioane de lire sterline (3 milioane de dolari). Cei doi infractori români fac parte dintr-o organizație criminală, care se ocupă cu jafuri și spargeri în casele de pe insulă. Ei au fost arestați de ofițerii de la Garda civilă în urma unei operațiuni ample, declanșate după un val de spargeri semnalate în Ibiza. Răufăcătorii au fost localizați de polițiști într-o mașină închiriată în timp ce staționau în Santa Gertrudis de Fruitera, un sat mic de pe insulă. Când i-au observat pe agenți, hoții au fugit, dar în cele din urmă au fost prinși de forțele de ordine.

Anchetatorii au constatat că jefuitorii au dat loviturile pe timp de noapte, după ce își monitorizau atent victimele, asigurându-se de absența agenților de securitate și a rezidenților și dezactivând anterior sistemele de alarmă.
Ulterior, polițiștii au descoperit și un depozit clandestin în care banda de infractori depozita obiectele furate. Până în prezent au fost clarificate circa 12 jafuri – printre ele numărându-se și cel de la casa din Santa Gertrudis care aparține cântărețului britanic James Blunt. Au fost recuperate obiecte furate în valoare de 300.000 de euro, printre care se numără și două sculpturi și mai multe picturi de la autori renumiți, sute de sticle de vin, coniac, șampanie, ceasuri de masă din secolul al XIX-lea, sculpturi din jad, tacâmuri din aur și argint, bijuterii și unelte. Ancheta continuă, Garda Civilă încercă să-i aresteze și pe ceilalți membri ai bandei care au fost deja identificați.
Citeste mai mult:https://www.libertatea.ro/stiri/romani-arestati-spart-vila-cantaretului-britanic-james-blunt-ibiza-spania-3401410