Explozie a numărului de bolnavi cu COVID-19 în Rusia. 10.633 numai astăzi

În patru zile consecutiv, numărului bolnavilor cu COVID-19 a crescut considerabil în Rusia. Din cele 10.633 de cazuri confirmate duminică, în jur de 50% sunt asimptomatice, au precizat oficialitățile de la Moscova.
Și numărul deceselor este unul alarmant, ajungând la 1.280. Capitala, Moscova este în aceste momente cel mai afectat oraș, adunând în jur de jumătate din numărul de cazuri, scrie Libertatea.

„Conform testelor de depistare realizate pe diverse grupuri de populaţie, numărul real al persoanelor infectate este de circa 2% din populaţia totală a oraşului”, a scris primarul Serghei Sobianin pe blogul său. Joi, când numărul de bolnavi a depășit 100.000, chiar premierul Mihail Mișutin a apărut la televizor, anunțând că este infectat.

Cu numai o zi mai devreme, premierul anunțase că nu poate oferi o dată exactă pentru ridicarea restricțiilor impuse pentru controlul epidemiei. Semne că situația este complicată în Rusia au venit și de la granița cu China, unde orașul Harbin, care a observat o creștere a numărului de cazuri importate, a decis să ia mai multe măsuri restrictive.
Citeşte întreaga ştire:https://evz.ro/explozie-a-numarului-de-bolnavi-cu-covid-19-in-rusia-10-633-numai-astazi.html