Franța ia în calcul o nouă închidere a frontierei sale cu Spania, în urma creșterii numărului cazurilor de COVID-19 în Catalonia

Premierul francez Jean Castex a transmis, sâmbătă, că are în vedere o nouă închidere a frontierei ţării sale cu Spania din cauza creșterii cazurilor noi de COVID-19 în Catalonia. El a făcut acest anunţ în timpul unei vizite în departamentul Pyrénées-Orientales (sud-vest), frontalier cu ţara iberică, conform AFP.
„Noi supraveghem situaţia foarte atent, în particular aici, întrucât este un subiect real despre care trebuie să avem discuţii şi cu autorităţile spaniole”, a afirmat Castex, răspunzând unei întrebări privind situaţia sanitară în Spania şi o eventuală închidere a frontierei.

În Spania, celor aproape 4 milioane de locuitori ai metropolei Barcelona li s-a recomandat să „rămână acasă”, cu excepţia situaţiilor de primă necesitate, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19.

Graniţa dintre Franţa şi Spania a fost redeschisă în 21 iunie, după aproape trei luni de izolare strictă în Spania pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Spania este una dintre cele mai afectate de infecţia COVID-19, care a cauzat moartea a 28.400 de persoane în această ţară.
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/franta-ia-in-calcul-o-noua-inchidere-a-frontierei-sale-cu-spania-in-urma-cresterii-numarului-cazurilor-de-covid-19-in-catalonia.html