Franţa relaxează restricţiile. Numărul de contaminări a scăzut

Franţa a relaxat sâmbătă restricţiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.
Decizia vine pentru a le permite magazinelor de produse neesenţiale să se redeschidă, iar oamenii să poată ieşi din locuinţe timp de până la trei ore pentru a face sport şi a-şi petrece timpul liber, informează dpa, scrie Agerpres.

Această relaxare survine după aproape o lună de carantină strictă, care a făcut ca numărul de contaminări zilnice să scadă vineri până la 12.450, de la peste 60.000 de cazuri câte se înregistrau la începutul lui noiembrie în Franţa.

S-a cerut redeschiderea magazinelor

Timp de mai multe săptămâni, întreprinzătorii francezi din domeniul comerţului au cerut ca toate magazinele să fie redeschise.

Francezii vor putea ieşi acum la o distanţă de până la 20 de km de locuinţe, pentru exerciţii fizice, timp de până la trei ore pe zi. Înainte de aceasta, ei puteau ieşi din casă doar pentru o oră şi numai pe o rază de maxim 1 km de domiciliu.

Restaurantele, barurile şi spaţiile de evenimente rămân deocamdată închise. Ministrul francez al economiei Bruno Le Maire a anunţat sâmbătă prelungirea ajutoarelor de stat pentru industria ospitalităţii.
Citeşte întreaga ştire:https://www.dcnews.ro/franta-relaxeaza-restrictiile-numarul-de-contaminari-a-scazut_786966.html