Germania schimbă regulile pentru muncitorii străini din abatoare. Anunțul făcut de Violeta Alexandru

Muncitorii români care vor să lucreze în abatoarele din Germania nu vor mai putea merge la muncă prin intemediul subcontractorilor, începând de anul viitor, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, după o vizită făcută în Gemania.
Ea a spus că la 24 de ore după vizita ei în Germania, ministrul Muncii din această țară a propus – și în Guvernul german s-a luat deja decizia – ca de la 1 ianuarie 2020 (2021, n.r.) în industria cărnii nu se va mai lucra prin subcontractori.

„Practic, regimul de protecție socială pe care îl ofereau subcontractorii, prin comparație cu contractorul principal, era diferit, ministrul Muncii și-a asumat o asemenea schimbare, iar de la începutul anului viitor, se vor vedea schimbări importante pentru condițiile de muncă din abatoare”, a spus Alexandru.

Este vorba despre obligația care le-a fost conferită contractorilor de a notifica autortățile despre condițiile de cazare și transport pentru muncitorii din străinătate, a adăugat ea.

Anunțul vine după ce sute de muncitori români care lucrează în abatoare din Germania au fost infectați cu noul coronavirus. Mulți dintre aceștia nu aveau condiții bune de cazare, iar regulile de protecție în abator nu erau respectate,

Astăzi, MAE a anunțat că 47 de români dintre cei care lucrează la abatorul din Dissen sunt infectați cu noul coronavirus. Alți 57 sunt în carantină, iar 23 au primit rezultate negative.

„Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare”, arată MAE.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/germania-schimba-regulile-pentru-muncitorii-straini-din-abatoare-anuntul-facut-de-violeta-alexandru-1311218