Germania vrea să introducă o taxă de autostradă în toată Uniunea Europeană

Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, vrea să propună introducerea unei taxe de autostradă în toată Uniunea Europeană, în vederea protejării mediului înconjurător.
Proiectul de directivă UE privind taxele prevede ca, în decurs de 8 ani, aproape toate vehiculele care circulă pe autostrăzi, inclusiv camioanele, autoutilitarele și autoturismele să plătească taxe, scrie Reuters.
„În ceea ce privește statele membre care au stabilit deja un sistem de taxare, taxele de drum sau taxele de utilizare ar trebui percepute tuturor vehiculelor, cu excepția autocarelor și autobuzelor”, se arată în documentul pe care Scheuer dorește ca ministerele germane să îl aprobe.
Ministerele conduse de social-democrați (SPD), care împărtășesc puterea cu conservatorii cancelariei Angela Merkel, au criticat de mult timp taxele auto.

În prezent, mai multe țări europene percep taxe pentru utilizarea autostrăzilor, iar printre ele se numără Germania, Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Grecia, Norvegia, Polonia, Letonia sau Croația, pe lângă o serie de state mai mici care nu fac parte din blocul comunitar, cum ar fi Bosnia și Herțegovina, Belarus sau Turcia.

Autoritățile din România anunțau de asemenea în urmă cu doi ani o posibilă introducere a unei taxe de circa 34 de lei pentru 100 de kilometri care să fie implementată pe autostrada București – Ploiești, însă măsură nu este încă aplicată.
Citeşte întreaga ştire:https://www.wall-street.ro/articol/Auto/258308/germania-vrea-sa-introduca-o-taxa-de-autostrada-in-toata-uniunea-europeana.html#gref