INFOGRAFIC Germania – în recesiune. Cel mai abrupt declin din ultimii 50 de ani pentru cea mai mare economie europeană

Economia Germaniei s-a contractat cu 10,1% în trimestrul al doilea raportat la precedentele trei luni, cel mai abrupt declin din ultimii cel puțin 50 de ani, de la lansarea primelor rapoarte statistice de către autorități.

In termeni anuali, cea mai mare economie europeană s-a contractat cu 11,7%, potrivit Biroului Federal de Statistică (Destasis). Datele sunt ajustate în funcție de factorii sezonieri. Declinul din trimestrul al doilea s-a situat cu mult peste scăderea de 4,7% consemnată la începutul anului 2009, în timpul crizei financiar-economice.
“În al doilea trimestru al anului 2020, s-a înregistrat o scădere masivă pentru exporturile și importurile de bunuri și servicii, precum și în cazul consumului final al gospodăriilor și al formării de capital la mașinării și echipamente”, arată Destasis într-un comunicat. În primul trimestru, economia germană a scăzut cu 2%, potrivit datelor revizuite publicate astăzi. Datele au fost modificate în creștere, de la un declin de 2,2% estimat anterior.
Și cifrele pentru ultimele trei luni din 2019 au fost revizuite în urcare, noile estimări indicând o stagnare pentru economia Germaniei, față de o scădere de 0,1% semnalată în mai. Germania a intrat, astfel, în recesiune tehnică la jumătatea acestui an, cu trei luni mai târziu decât s-a estimat inițial.
Citeşte întreaga ştire:https://www.profit.ro/stiri/economie/infografic-germania-in-recesiune-cel-mai-abrupt-declin-din-ultimii-50-de-ani-pentru-cea-mai-mare-economie-europeana-19436333