Îngrjitorii români vor fi transportaţi cu un tren special în Austria. Acesta va circula începând cu 2 mai

România va avea o legătură săptămânală stabilită cu Austria, prin care trenul de noapte, poate trece prin Ungaria, pentru ca românii care lucrează ca îngriitori, să fie scutiți de restricțiile de la frontiere.
Trenul va pleca săptămânal din Timişoara , dar dacă proiectul se va dovedi a fi un succes, ar putea ajunge să circule cu o frecvenţă de până la trei nopţi pe săptămână.

„Mă bucur că, în ciuda închiderii frontierelor, am reuşit să dezvoltăm o soluţie comună pentru coridoare pentru lucrătorii din România”, a declarat ministrul austriac, Caroline Edtstadler, într-o declaraţie, adăugând că aproximativ 33.000 de persoane din Austria depind de serviciile acestor persoane.
Sistemul de îngrijire a persoanelor vârstnice sau în imposibilitate de deplasare din Austria se bazează în mare parte pe asistenţi medicali din România.

Pentru că depinde atât de mult de forţa de muncă din România, iar lucrătorii de aici nu pot trece cu maşinile prin Ungaria, din cauza închiderii graniţelor, Viena a găsit drept soluţie introducerea unui tren de noapte. Acesta va circula începând cu 2 mai şi este acceptat de toate ţările implicate, întrucât permite transportul unui număr mai mare de persoane şi în acelaşi timp se pot respecta măsurile de distanțare fizică.
Citeşte întreaga ştire:https://www.romaniatv.net/ingrjitorii-romani-vor-fi-transportati-cu-un-tren-special-in-austria–acesta-va-circula-incepand-cu-2-mai_518785.html