Întâlnire între ambasadoarea Franței în Romania și președinta Senatului

Anca Dragu, preşedinta Senatului, a primit-o joi pe ambasadoarea Republicii Franceze în România, Laurence Auer, într-o vizită de prezentare.

Șefa misiunii diplomatice franceze a primit felicitări pentru numirea în această calitate.

Au fost abordate teme aflate pe agenda bilaterală la nivelul cooperării parlamentare şi economice, fiind evidenţiată importanţa diplomaţiei parlamentare pentru consolidarea legăturilor dintre cele două state, se precizează într-un comunicat al Senatului, difuzat de „Agerpres”.

Cele două părţi au încurajat atât creşterea contactelor la nivelul conducerii senatelor României şi Franţei, cât şi la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie. De asemenea, a fost subliniată importanţa identificării de noi domenii de cooperare descentralizată între cele două state.

De asemenea, Anca Dragu a asigurat-o pe Laurence Auer de intenţia de a promova, în continuare, întărirea relaţiei dintre cele două ţări şi de a sprijini proiecte comune în măsură să consolideze cadrul de cooperare dintre România şi Franţa, deopotrivă în plan bilateral, cât şi european, în perspectiva preluării de către Franţa, în ianuarie 2022, a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

În plus, s-au abordat teme privind importanţa educaţiei, combaterii violenţei domestice şi a traficului de persoane, cât şi promovarea egalităţii de gen, cărora preşedinta Senatului le acordă o mare atenţie.
Citeste mai mult:https://www.rfi.ro/politica-129727-intalnire-intre-ambasadoarea-frantei-romania-si-presedinta-senatului