Italia. Doi români, înecați în râul Po. Un prieten, cu lacrimi în ochi: Erau oameni buni și muncitori. Nu meritau să moară așa

Tragedie pentru o familie de români. Un român a murit înecat, duminică după-amiază în râul Po, iar nepotul său, în vârstă de 31 de ani, a sărit să îl salveze. Iulian Petre, prieten și coleg al celor doi bărbați, înecați în râul Po, este șocat de moartea celor doi: „Veniseră în Italia pentru a câștiga bani, pentru că în România erau săraci și, de multe ori, stăteau flămânzi.
„Numele meu este Giulio, nume pe care mi l-au dat acum 31 de ani. când am venit în Italia, dar numele meu real este Iulian Petre. Îmi pare foarte rău, pentru că erau oameni buni și muncitori. Au venit în Italia pentru a câștiga niște bani în plus, deoarece în România erau săraci și, de multe ori, stăteau flămânzi. Au avut un sfârșit rău și nu l-au meritat. Era duminică și au mers la pescuit pe malul marelui râu Po. Aveau cu ei niște sandvișuri aduse de acasă și câteva beri și sperau că vor prinde câțiva pești pentru grătar. Dar iată, totul s-a transformat într-o dramă colectivă pentru întreaga comunitate românească din provincie” , povestește Iulian Petre.

Italia. Român înecat în râul Po. Nepotul său a dispărut în apă când încerca să îl salveze

Emil Bondea, în vârstă de 51 de ani, și nepotul său Felix Suciu, de 32 de ani, au mers la pescuit. Au avut probleme cu undița și s-au aruncat în Po pentru a o recupera. Undița însă a fost dusă de curent. Pe mal a rămas Sorin Bârlan, în vârstă de 54 de ani, care a sărit în râu pentru a-i ajuta, dar a renunțat, deoarece și-a dat seama că nici el nu va supraviețui.

Cei doi bărbați, unul în vârstă de 31 de ani, celălalt în jur de 51 de ani, erau unchi și nepot. Locuiau în Sorbolo, în zona Parma, unde lucrau în sectorul transportului rutier.

Militarii au intervenit cu elicopterul.

„Păcat că ziua s-a terminat tragic, dar acestea sunt lucruri care se întâmplă uneori în viață. Singurul lucru pe care îl pot spune este că nu au venit la râu să înoate, ci doar să pescuiască. Râul este periculos pentru că poți merge până la jumătate cu apa până la glezne, iar deodată curentul te îndepărtează de la mal. Și așa li s-a întâmplat lui Emil și Felix, unchi și nepot, care munceau pentru a-și putea achita facturile. În Italia, a venit primul tatăl lui Felix, apoi a adus întreaga familie aici. Avea permis categoria C, conducea camioane și un transportator și câștigă de trei ori salariul lui din România. Fiul a urmat urmele tatălui său. A muncit din greu și era un băiat liniștit și serios”, mai povestește Iulian Petre pentru gazzettadireggio.gelocal.it

Pe de altă parte, și Emil a avut o viață tulburată în România. „Și până la urmă, Emil a preferat să vină în Italia doar pentru o perioadă, ca să câștige câteva mii de euro și să-și achite datoriile. Speranțele, visele și scopurile lui Eric și Felix au fost înghițite de apele marelui râu. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Pentru că erau oameni buni care nu meritau să ajungă așa”, spune Iulian, cu un nod în gât. Imediat după accident, carabinierii Boretto, sosiți la fața locului pentru a reconstrui incidentul, l-au adus la cazarmă pentru mărturie pe Sorin Bârlan, bărbatul care a încercat să-și ajute unchiul și nepotul, luați de forța râului Po.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/italia-doi-romani-inecati-in-raul-po-un-prieten-erau-oameni-buni-si-muncitori-nu-meritau-sa-moara-asa_470341.html