Italia impune 14 zile de carantină pentru cetățenii care vin din România și Bulgaria

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat vineri după-amiaza extinderea, pentru Bulgaria și România, a restricției despre care spune că funcționează deja la nivelul statelor din afara spațiului UE și non-Schengen: carantinarea obligatorie timp de 14 zile la intrarea pe teritoriul Italiei.
Deși ministrul spune că măsura este deja în vigoare pentru toate ţările din afara UE şi a Spaţiului Schengen, Corriere della Sera notează că mai multe ţări din afara UE şi a Spaţiului Schengen sunt exceptate de la obligativitatea carantinei. Este vorba de Maroc, Algeria, Tunisia, Georgia, Canada, Uruguay, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi Rwanda.

În Italia lucrează aproximativ un milion de cetăţeni români, majoritatea în sectorul construcţiilor şi în servicii de asistenţă. Reintensificarea epidemiei în România şi Bulgaria, cu efectul deciziei carantinei în Italia, va avea un impact puternic asupra sectorului de asistenţă la domiciliu, scrie La Repubblica.

În urmă cu două zile, Il Messagero a pubicat un articol care vorbește despre îngrijorarea că România ar putea să devină „Brazilia Europei” din cauza numărului mare de cazuri anunțate în ultimele zile.
Citeşte întreaga ştire:https://romania.europalibera.org/a/italia-14-zile-de-carantin%C4%83-pentru-rom%C3%A2ni-%C8%99i-bulgari/30745504.html