Italia: Îngrijitor român dat în judecată de nepoții bătrânului asistat, acuzat că a furat mii de euro

Exploatarea unei persoane vulnerabile este acuzația care i se aduce unui bărbat român care a lucrat în Italia ca „badante” pentru un bătrân din localitatea Cessapalombo din provincia Macerata. Acuzația vine din partea nepoților pensionarului care l-au denunțat pe conaționalul nostru după moartea bătrânului după ce au observat că din contul acestuia au dispărut mii de euro.

Conform celor relatate de ziarul local Cronache Maceratesi, Mihai Butacu, cetățean român în vârstă de 55 de ani, a lucrat între 25 martie și 3 iunie 2016 pentru un pensionar italian de 95 de ani. În această scurtă perioadă, susțin nepoții, îngrijitorul român l-ar fi convins pe bătrânul asistat să-l împuternicească pentru a putea opera asupra contului său bancar și asupra libretului de economii. Odată primită această împuternicire, Butacu ar fi scos suma de 16.000 de euro în mod nejustificat din contul angajatorului său.

În luna iulie a aceluiași an, bătrânul în cauză a murit, dar după decesul său nepoții se pare că au descoperit lipsa sumei menționată mai sus și l-au denunțat pe român pentru înșelăciune prin exploatarea unei persoane incapabile să decidă de una singură. În urma analizării dovezilor adunate în cadrul anchetei efectuată de Procuratura din Macerata, judecătorul pentru audiențe preliminarii, Claudio Bonifazi, de la Tribunalul din aceeași provincie a decis în dimineața zilei de miercuri, 18 decembrie 2019, să-l trimită în judecată pe bărbatul român pentru clarificarea acestei situații în cadrul unui proces. Butacu va fi reprezentat la proces de avocatul Guglielmo de Luca, mai precizează sursa citată.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rotalianul.com/italia-ingrijitor-roman-acuzat-ca-furat-16-000-de-euro-de-la-batr/