Italia: Un șofer român s-a trezit cu doi imigranți clandestini ascunși în camionul frigorific pe care-l conducea

Un șofer român care efectua un transport din Grecia spre Belgia a găsit doi imigranți clandestini ascunși în camionul frigorific pe care-l conducea. Cei doi imigranți au petrecut circa 16 ore închiși în camera frigorifică a camionului la o temperatură de -2 grade.

Potrivit publicației italiene Il Resto del Carlino, conaționalul nostru se afla în jurul orei 19:30 de marți, 16 iunie, în zona de serviciu Foglia Est din provincia Pesaro e Urbino, pe autostrada A14, când a auzit zgomote ciudate provenind din interiorul camionului. După ce a verificat mai bine, a găsit doi tineri bărbați, aproape congelați, care se pare că s-au ascuns în interiorul camerei frigorifice încă din Grecia.

Șoferul român i-a pus să coboare din camion, apoi a alertat imediat autoritățile, iar polițiștii sosiți la fața locului au chemat o ambulanță pentru a oferi îngrijiri medicale celor doi tineri. Aceștia nu aveau documente de identitate asupra lor, dar le-au declarat polițiștilor că sunt cetățeni afgani, unul în vârstă de 19 ani și altul de 27 de ani, precizând de asemenea că voiau să ajungă în Germania. Polițiștii au constatat de asemenea, bazându-se pe declarațiile șoferului român referitoare la traseul parcurs, că tinerii imigranți au petrecut în jur de 16 ore la o temperatură de -2 grade, riscând astfel să moară.

După ce au primit îngrijirile medicale de rigoare, cei doi imigranți clandestini au fost luați în custodie de agenții Biroului pentru Imigrări, unde au cerut azil politic. Șoferul camionului, în schimb, un cetățean român în vârstă de 40 de ani, a fost lăsat să-și continue drumul, polițiștii constatând că acesta nu știa de prezența celor doi tineri afgani în mijlocul de transport condus de el.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rotalianul.com/italia-sofer-roman-s-a-trezit-cu-doi-imigranti-clandestini-ascunsi-in-camionul-frigorific-pe-care-l-conducea/