Îți faci vaccin anti-COVID-19, intri pe stadion. Planul pus la punct în Italia

Președintele primei Ligi Italiene de Fotbal, Paolo Dal Pino, propune Guvernului ca fanii vaccinați împotriva COVID-19 să poată avea acces la meciuri. Asta după ce Liga Italiană a trimis un plan detaliat către Executiv.

„Cred că am putea să fim capabili să permitem accesul cetățenilor vaccinați în stadioane. Am prezentat Guvernului un plan de 300 de pagini despre cum putem să-i primim pe fani înapoi pe arene în siguranță, cu o capacitate redusă cu 20-30 la sută.

Nu am primit niciun răspuns, nici măcar un telefon. Așa că sper ca măcar cei vaccinați să poată intra” a spus Paolo Dal Pino, potrivit Rai 1.

Suporterii din Italia ar putea intra pe stadioane dacă își fac vaccinul anti COVID-19
S-a sugerat ca și fotbaliștii să fie vaccinați, pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să-și facă mereu teste de COVID-19.

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din Europa, alături de Spania, din cauza infectărilor cu noul coronavirus. Din martie 2020, niciun fan nu a mai intrat pe stadioanele din Italia.

Între timp, în luna septembrie, ministrul sportului, Vincenzo Spadafora, a propus ca fanii să poată avea din nou acces la evenimentele sportive în aer liber, limita fiind de 1.000 de persoane.
Citeste mai mult:https://www.digisport.ro/fotbal/serie-a/iti-faci-vaccin-anti-covid-19-intri-pe-stadion-planul-care-a-ajuns-direct-pe-masa-guvernului-978677