Koukounaries și Lalaria, cele mai populare plaje din Skiathos

Mic paradis parcă aruncat de zei în mijlocul Mării Egee, Skiathos a devenit una dintre cele mai tentante destinații de vacanță din Europa datorită plajelor sale diverse, printre cele mai bune din Grecia. Chiar dacă este aproape cât un sfert din București, insula din Sporadele de Nord numără zeci de fâșii de nisip, una mai spectaculoasă ca cealaltă pe care să te retragi vara următoare.
Dacă plănuiești o vacanță în care relaxarea la soare să fie principala ta grijă, Skiathoseste locul pe care nu-l poți rata în 2020! AeroVacanțe, singurul turoperator din România ce deține în portofoliul său vacanțe în Skiathos cu zbor charter din Timișoara (dar și din București sau Cluj-Napoca), a lansat deja ofertele Early Booking pentru 2020! Pachetele turistice pornesc de la 299 euro/persoană și includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport taxe aeroport și asistență turistică. În Skiathos găsești 69 de plaje, din care îți va fi destul de greu să-ți alegi preferata. Din topul celor mai bune fâșii de nisip pe care le găzduiește mica insulă grecească fac parte Koukounaries și Lalaria, două plaje total diferite una față de cealaltă.
Koukounaries, firicele de nisip precum aurul. Catalogată drept plaja cu cel mai fin și auriu nisip din Grecia, Koukounaries ocupă un loc binemeritat și în topul celor mai bune zone de coastă din Europa. Supranumită de localnici Chrysi Ammos, nume venit ca o descriere a firicelelor de nisip ce sclipesc în razele soarelui, aceasta este plaja de care îți va fi greu să te desparți la finalul vacanței tale în Skiathos. Arcuită precum o potcoavă în jurul Rezervației Strofilia – formată dintr-un lac ca smaraldul și o pădure deasă de pini, plaja Koukounaries este luată cu asalt de turiști. Încă de la deschiderea sezonului estival și până târziu în toamnă aici acostează zeci de vase de croazieră ce aduc vizitatori din Skopelos, Evia ba chiar și din Paralia Katerini. Golful este idilic, cu intrare lină în marea cristalină facilitând astfel accesul cu copii.
Lalaria, stânci și ape azurii Lalaria se află pe Coasta de Nord a insulei Skiathos și este accesibilă doar cu barca. Plaja este una dintre cele mai spectaculoase din Grecia prin prisma stâncilor ce o înconjoară și a apei de un turcoaz neverosimil. Sălbatică și protejată de vânturi grație peretelui de calcar la umbra căruia se întinde, Lalaria este celebră pentru pietrele sale albe perfect șlefuite de mare de la care și-a primit și numele. Acesta este locul preferat de către pasionații de scuba diving datorită impresionantului arc din piatră ce se înalță din valurile spumoase ale Mării Egee.
Citeşte întreaga ştire:https://www.libertatea.ro/lifestyle/koukounaries-si-lalaria-cele-mai-populare-plaje-din-skiathos-publicitate-2829563

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *