Londra anunță teste pentru un vaccin anti-COVID-19 începând de joi

În timp ce cazurile confirmate de coronavirus în întreaga lume depășesc 2,5 milioane de infectați, Guvernul din Regatul Unit decide să investească foarte mult în descoperirea unui vaccin, potrivit Euronews, citat de Rador.

„Am decis să punem la dispoziție 20 de milioane de lire sterline pentru o echipă de cercetători de la Oxford și să finanțăm studiile clinice. Prin urmare, pot anunța că primele teste pe oameni vor începe joi”, a declarat ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock.
În mod obișnuit, este nevoie de ani întregi pentru a obține un produs compatibil și care să funcționeze asupra ființelor umane, dar cercetătorii sunt nevoiți să ardă etapele în încercarea lor de a combate COVID-19.

„În acest moment nu este vorba despre a avea speranțe. Trebuie să vedem dacă acest vaccin funcționează sau nu. Testele trebuie să răspundă la două întrebări: prima este despre siguranță și, apoi, despre posibilele efecte secundare ale acestui vaccin. Este ceea ce avem nevoie înainte de a începe testarea pe ființe umane”, a afirmat Andrew Pollard, de la Oxford Vaccine Centre

În absența unui vaccin, să li se spună oamenilor să rămână acasă, rămâne cea mai bună armă împotriva pandemiei. Găsirea măștilor, de exemplu, a devenit o problemă peste tot. În Germania, confecționarea acasă a devenit un fel de modă, mai ales după ce Berlinul și celelalte landuri au spus că vor fi obligatorii în transportul public.
Italia continuă să reducă măsurile de restricție, după ce a înregistrat o ușoară reducere a numărului de victime și continuă să elimine din restricții în această săptămână
Repercusiuni enorme în Spania, unde a fost anulată cursa cu tauri din Pamplona, unul dintre ultimele evenimente culturale cunoscute la nivel mondial, care au fost anulate ca urmare a pandemiei.
Citeşte întreaga ştire:https://www.gds.ro/Actualitate/2020-04-23/londra-anunta-teste-pentru-un-vaccin-anti-covid-19-incepand-de-joi/