MAE: 316 de cetățeni români din Germania și Spania au fost repatriați

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 7 iunie, a fost facilitată revenirea în țară a 136 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Germaniei și a 180 de cetățeni români din Spania.

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Repatrierea a fost asigurată cu trei curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Frankfurt-Munchen-București, București-Madrid-București și București-Barcelona-București.

Demersurile autorităților române au permis revenirea în țară și a 11 cetățeni străini, rezidenți în România.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.
Citeşte întreaga ştire:https://www.euractiv.ro/coronavirus-covid19/mae-316-de-cetateni-romani-din-germania-si-spania-au-fost-repatriate-19408