MAE: 58 de români – aflați în Germania – testați pozitiv la COVID-19

58 de români aflați pe teritoriul Germaniei, în districtele Enz și Rhein-Neckar, landul Baden-Württemberg, au fost testați pozitiv la noul coronavirus, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit autorităților germane, aproximativ 200 de cetățeni români, membri ai unei comunități religioase din localitatea Pforzheim, districtul Enz, au fost testați pentru infecția cu COVID-19.

În urma testării, 20 de cetățeni români au fost depistați pozitiv. Majoritatea persoanelor infectate sunt asimptomatice sau prezintă forme ușoare ale bolii. Dintre persoanele infectate, două au fost internate cu forme mai grave. În prezent, starea de sănătate a acestora este stabilă.

Totodată, MAE precizează că, în cursul zilei de joi, autoritățile germane au informat Consulatul General al României la Stuttgart cu privire la testarea pentru infecția cu COVID-19 a 103 cetățeni români din cadrul unei alte comunități românești din districtul Rhein-Neckar.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile germane reprezentanților Oficiului consular, 38 de persoane au fost confirmate ca infectate cu COVID-19. Persoanele testate pozitiv prezintă forme ușoare ale bolii și au fost plasate în izolare, respectiv carantină, potrivit MAE.
Citeşte întreaga ştire:https://www.europafm.ro/mae-58-de-romani-aflati-in-germania-testati-pozitiv-la-covid-19/