MAE: Zborurile spre şi dinspre Austria, reluate de sâmbătă

LONDON, UNITED KINGDOM - MAY 29 : British Airways passengers queue inside Heathrow airport Terminal 5 to check in for their flights in London, England on May 29, 2017. Hundreds of thousands of flights were cancelled after the airline announced an IT computer crash. Ray Tang / Anadolu Agency

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că zborurile spre şi dinspre Austria vor fi reluate de sâmbătă, au decis autorităţile din Viena.

„În conformitate cu informaţiile comunicate de partea austriacă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România şi Austria începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00. Decizia a fost luată în baza reevaluării măsurilor anterioare de suspendare a transportului aerian, inclusiv ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Viena, pe lângă autorităţile austriece competente”, a transmis, vineri, MAE.
Astfel, începând de sâmbătă, companiile aeriene pot opera zboruri directe dinspre România către Austria şi retur.

MAE reaminteşte că, începând cu data de 27 iulie, accesul cetăţenilor români şi ai statelor membre UE provenind din România cu destinaţia Republica Austria este permis dacă deţin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2/ PCR, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

„În lipsa acestuia, persoanele respective şi cei cu care locuiesc împreună sunt obligaţi să se supună, imediat după intrarea în Republica Austria, timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locaţie adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză, urmând ca, în maximum 48 ore de la intrarea în ţară, să fie prezentat autorităţilor responsabile un test biologic molecular, costurile fiind suportate personal. Dacă testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă”, a mai transmis MAE.
Citeşte întreaga ştire:https://www.zf.ro/auto/mae-zborurile-spre-si-dinspre-austria-reluate-de-sambata-19452564