Marcel Vela: Tranzitul prin Ungaria este liber, nu mai este condiționat de ore

Ministrul de interne Marcel Vela a anunțat vineri că începând cu ora 21:00 traficul de la granița Ungariei cu Austria redevine liber și nu va mai fi condiționat de un anumit interval orar, astfel ca tranzitul prin Ungaria se va putea face la orice oră.

Această măsură va contribui la evitarea aglomerărilor de la punctele de intrare sau ieșire din România, a subliniat ministrul.

Tranzitul prin Ungaria nu era permis între orele 13:00 și 21:00, fiind o reglementare introdusă de autoritățile de la Budapesta în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

„De astăzi, nu mai există acea reglementare cu perioada cu intervalul, care era impusă de autoritățile maghiare pentru intrarea în Ungaria, așadar de astăzi, de dimineață, ieșirea din România spre Ungaria, intrarea în Ungaria, se poate face la orice oră și din această seară, de la ora 21:00, când se va da drumul la traficul de la frontiera cu Austria, el va fi permanentizat, nu se va mai opri mâine la ora 13:00, deci și intrarea în România, ieșirea din Ungaria, se va putea face la orice oră, nu va mai fi acel blocaj făcut de autoritățile maghiare, care permiteau tranzitul din Austria spre România prin Ungaria doar în anumite ore, motiv pentru care se creau și aceste puncte fierbinți de la frontiera noastră, în sensul că veneau dintr-odată foarte mulți cetățeni”, a anunțat ministrul Marcel Vela.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/marcel-vela-tranzitul-prin-ungaria-este-liber-nu-mai-este-conditionat-de-ore-1315177