Marea Britanie a depășit pragul de 1 milion de infectări cu coronavirus

Marea Britanie a depăşit un milion de cazuri de infectări cu noul coronavirus, 1.011.660 depistate, a anunţat guvernul, sâmbătă, cu puţin timp înainte de o conferinţă de presă a premierului Boris Johnson pentru a dezvălui strategia sa de combatere a bolii, transmite Agerpres.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 21.915 cazuri noi. Cea mai îndoliată ţară din Europa, Marea Britanie a înregistrat un total de 46.555 de decese, dintre care 326 în ultimele 24 de ore, transmite AFP.

Premierul britanic Boris Johnson este așteptat să impună o carantină generală la nivel național în Anglia, având în vedere depășirea pragului de 1 milion de îmbolnăviri. Oamenii de știință au avertizat că virusul se răspândește cu o rapiditate mai mare decât previziunile lor cele mai sumbre, potrivit Reuters.

O conferință de presă a fost amânată pentru ora locală 18.30, potrivit unei surse citate de Reuters.

Johnson a ținut, sâmbătă, o ședință a Cabinetului său, după ce experții guvernamentali au avertizat că epidemia merge în direcția greșită și că este nevoie de acțiune pentru a stopa răspândirea coronavirusului, în speranța că familiile vor putea petrece Crăciunul împreună.

Ziarul The Times a relatat că Johnson ar putea anunța închiderea tuturor afacerilor și instituțiilor timp de o lună, mai puțin magazinele esențiale, creșele, școlile și universitățile. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au propriile lor politici de gestionare a pandemiei.

Ministrul de externe britanic susține că poate fi evitat un lockdown în întreaga Anglie și că o abordare zonală a măsurilor de limitare a pandemiei de Covid-19 ar fi mai eficientă.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/marea-britanie-a-depasit-pragul-de-1-milion-de-infectari-cu-coronavirus-boris-johnson-ar-putea-anunta-o-carantina-generala-1394190