Marea Britanie ar putea să revină la o viață normală de Paști. Specialist: “Sunt șanse de 70% până la 80%”

John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford și membru al echipei guvernamentale de specialiști în vaccinuri, a declarat, marți, că Marea Britanie are șanse de până la 80% să revină la viața normală de Paști, scrie CNN.
”Cred că avem 70% până la 80% șanse să facem asta. Asta cu condiția să nu înșele distribuția vaccinului”, a declarat John Bell, consilier guvernamental. Acesta crede că sunt șanse mari ca până de Paști Marea Britanie să revină la o viață normală. John Bell a mai spus că anunțul de luni de la Pfizer a fost ”un pas masiv înainte” și că este optimist să facă suficiente vaccinări în primul trimestru al anului 2021. Dar a avertizat că rămân obstacolele în calea aprobării și distribuirii vaccinului, potrivit CNN. Cu toate acestea, el a spus că semnalează că multe dintre celelalte vaccinuri ”care au aceeași imunogenitate sunt susceptibile de a fi eficiente, așa că nu aș fi surprins dacă am intra în noul an cu două sau trei vaccinuri, toate putând fi distribuite”. Președintele comisiei de sănătate a parlamentului, Jeremy Hunt, a scris pe Twitter că Marea Britanie ar putea măcar să se simtă ”mai optimistă”. Pfizer a anunțat, luni, că vaccinul împotriva COVID este eficient în proporție de 90%. ”Azi este o zi mare pentru știință și pentru omenire. Primul set de rezultate din faza a treia de testare oferă dovezi preliminare ale abilității vaccinului nostru în prevenția COVID”, a anunțat Albert Bourla, CEO al Pfizer. La doar câteva ore, Comisia Europeană a anunțat, prin vocea președintei executivului UE, Ursula von der Leyen, că va semna un contract pentru achiziţionarea a până la 300 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.
Citeşte întreaga ştire: https://www.libertatea.ro/stiri/marea-britanie-ar-putea-sa-revina-la-o-viata-normala-de-pasti-specialist-sunt-sanse-de-70-pana-la-80-3243180