Marea Britanie, carantină pentru persoanele care intră în Regat

Guvernul britanic a anunţat companiile aeriene că va introduce o perioadă de carantină de 14 zile pentru majoritatea persoanelor care sosesc din străinătate pentru a încerca să evite un al doilea vârf al epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.
Companiile aeriene britanice, care reprezintă British Airways, easyJet şi alţi operatori de transport din Marea Britanie, au declarat, pentru jurnaliștii de la Reuters, că mutarea necesită „un plan de ieşire din izolare credibil” şi ar trebui revizuită săptămânal. Operatorii aeroportului au declarat că ar putea avea un impact „devastator” asupra industriei aviaţiei şi a economiei mai largi.

Planul de carantină a fost anunţat pentru prima dată de ziarul The Times, care a informat că premierul Boris Johnson va anunţa duminică că pasagerii care sosesc pe aeroporturi şi porturi, inclusiv britanicii care se întorc din străinătate, vor trebui să se auto-izoleze timp de două săptămâni.

În conformitate cu măsurile care ar putea intra în vigoare la începutul lunii iunie, călătorii vor trebui să furnizeze adresa la care se vor auto-izola la sosire, a spus The Times.

„Aceste măsuri vor ajuta la protejarea populaţiei britanice şi la reducerea transmiterii virusului pe măsură ce trecem în următoarea fază a răspunsului nostru”, a transmis The Times, citată de o sursă guvernamentală.

Premierul Johnson urmează să anunţe duminică următorii paşi ai luptei Marii Britanii pentru combaterea pandemiei în urma unei analize a miniştrilor privind măsurile de izolare care au închis economia şi au ţinut milioane de oameni acasă aproape şapte săptămâni

Numărul de decese cauzat de coronavirus în Marea Britanie a crescut la 31.587, o creştere de 346 într-o perioadă de 24 de ore, a declarat ministrul Transporturilor, Grant Shapps, la conferinţa de presă de sâmbătă a guvernului, informează Mediafax.
Citeşte întreaga ştire:https://www.dcnews.ro/marea-britanie-carantina-pentru-persoanele-care-intra-in-regat_747758.html