Marea Britanie continuă relaxarea interdicţiilor. Se redeschid şcolile

Marea Britanie continuă relaxarea interdicţiilor impuse de pandemie şi anunţă că redeschide şcolile începând de la 1 iunie.
În Anglia, până la şase persoane se vor putea întâlni în spaţii deschise, în timp ce şcolile se vor redeschide treptat începând de luni, a declarat Boris Johnson în cadrul unei conferinţe de presă.

„Aceste schimbări înseamnă că prietenii şi familia pot începe să se întâlnească cu cei dragi, văzându-şi, probabil, ambii părinţi deodată sau bunicii simultan”, a spus el, adăugând că magazinele exterioare şi sălile de expoziţie pentru maşini se vor putea deschide începând de luni.

`Vă veţi putea întâlnii cu familia într-o grădină, puteţi putea face chiar şi un grătar, cu condiţia să o faceţi într-un mod în care să păstraţi distanţa socială, cu condiţia ca fiecare să se spele pe mâini şi toată lumea să apeleze la bunul simţ”., a mai subliniat premierul, conform Mediafax.

Johnson a subliniat că schimbările reprezintă „mici paşi provizorii înainte”, iar experţii în sănătate au avertizat că situaţia a rămas într-un echilibru precar, odată cu scăderea cazurilor noi, dar nu foarte repede.

În ceea ce priveşte situaţia din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, guvernele locale sunt responsabile pentru propria politică de sănătate publică.
Citeşte întreaga ştire:https://www.dcnews.ro/marea-britanie-continua-relaxarea-interdictiilor-se-redeschid-scolile_751127.html