Marea Britanie încearcă să atenueze perturbările comerciale post-Brexit în Irlanda de Nord

Marea Britanie a anunţat un plan în valoare de 200 de milioane de lire sterline (217 milioane de euro) menit să atenueze pertubările comerciale, după Brexit, ale întreprinderilor din Irlanda de Nord, după ce reglementările Uniunii Europene (UE) în domeniul libertăţii circulaţiei vor înceta să se mai aplice, la sfârşitul acestui an, relatează Reuters.
Irlanda de Nord deţine singura frontieră terestră a Marii Britanii cu UE, ceea ce plasează provincia britanică în centrul unor probleme complexe cu privire la funcţionarea unui nou sistem de comerţ transfrontalier după Brexit.

Ministrul Cabinetului britanic Michael Gove prezintă vineri, în Irlanda de Nord, acest nou serviciu de susţinere a comercianţilor.

El promite un serviciu integral gratuit în procesarea declaraţiilor de impozit şi de securitate.

O anvelopă suplimentară – în valoare de 155 de milioane de lire sterline – urmează să fie investită în tehnologiile necesare funcţionării acestui serviciu.

Acest plan de ajutorare urmează să fie implementat în septembrie şi să-i ajute pe comercianţi să îndeplinească formalităţile administrative cerute de condiţiile ieşirii Mariibritanii din UE – ceea ce înseamnă că Irlanda de Nord este supusă atât reglementărilor vamale britanice, cât şi celor ale UE.
Citeşte întreaga ştire:https://www.news.ro/externe/marea-britanie-incearca-sa-atenueze-perturbarile-comerciale-post-brexit-in-irlanda-de-nord-1922404007002020081319444340