Medicii japonezi avertizează: “Măştile de faţă sunt periculoase atunci când e foarte cald”

Medicii din Japonia se tem că oamenii vor avea foarte mult de suferit în această vară, în condițiile în care purtatul unei măști de protecție pe caniculă poate provoca dificultăți de respirație și deshidratare.

Japonezii riscă să se sufoce pe stradă din cauza măștilor
Specialiștii ne avertizează că, deși este indicat să purtăm mască în timp de pandemie, acest obicei ar putea avea efecte catastrofale asupra sănătății oamenilor.
Orașe din prefecturile Gunma și Yamanashi au înregistrat în aceste zile temperaturi de peste 33 de grade Celsius, în timp ce în restul Japoniei s-au înregistrat temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

În aceste condiții, când canicula complică serios lucrurile, purtatul măștii chirurgicale poate face respiratul imposibil. Yasafumi Miyake, medic șef la Spitalul Universitar din Tokyo, este conștient că numărul de decese ar putea crește în această perioadă, în condițiile în care oamenii ar putea leșina pe stradă sau ar putea face infarct, conform japantimes.com.

De aceea, specialistul le recomandă japonezilor, dar și altor persoane care vor fi nevoite să poarte mască pe caniculă, să evite soarele și să bea constant apă.
Citeşte întreaga ştire:https://www.fanatik.ro/medicii-japonezi-avertizeaza-mastile-de-fata-sunt-periculoase-atunci-cand-e-foarte-cald-19198608