Noua Zeelandă prelungește cu încă o săptămână restricțiile pentru a consolida câștigurile pe care le-a obținut în fața COVID-19

Jacinda Ardern, prim-ministrul din Noua Zeelandă, a prelungit carantina, care urma să se încheie miercuri, cu încă o săptămână. Noua Zeelandă are un total de 12 decese cauzate de COVID-19.
Jacinda Ardern și-a început conferința de presă zilnică, aducând un omagiu „tuturor persoanelor care au pierdut pe cineva din cauza Covid-19, dar și celor care au simțit teroarea că ar putea pierde pe cineva.”

Numărul deceselor din Noua Zeelandă a ajuns la 12, iar Ardern a declarat că a primit câte un telefon despre fiecare persoană. „Suntem printre puținele țări în care acest lucru este încă posibil să se întâmple.”
Ardern a mai spus că Noua Zeelandă a făcut ceva ce doar puține alte țări au reușit, oprind aproape în totalitate răspândirea Covid-19. Oficialii sunt încrezători, a mai declarat prim-ministrul, că nu există o transmisie comunitară intensă în țară, fiecare persoană infectând acum, în medie, mai puțin de o persoană.

„În comparație cu restul lumii, am făcut ceva incredibil.”

Marțea viitoare, pe 28 aprilie, Noua Zeelandă va trece la nivelul următor de ridicare a restricțiilor, a declarat Jacinda Ardern. Întreprinderilor li se va permite treptat să aducă personal pentru aprovizionare și curățenie, iar școlile pot începe să se pregătească pentru a primi din nou studenți. Dar statul în casă și regulile de distanțare socială rămân, în continuare, în vigoare.
Data redeschiderii este ceva mai îndepărtată decât au prevăzut unii, dar Ardern a spus că „sacrificiul făcut până în prezent a fost uriaș – iar cabinetul pe care îl conduc vrea să se asigure că avem grijă de câștigurile dobândite până acum”.

„Cu cât suntem mai mult în carantină, cu atât va fi mai ușor să ne întoarcem la viața de dinainte”, a încheiat Ardern.
Citeşte întreaga ştire:https://www.forbes.ro/noua-zeelanda-prelungeste-cu-inca-o-saptamana-restrictiile-pentru-consolida-castigurile-pe-care-le-obtinut-fata-covid-19-161116