O altă mare tragedie în Italia. Gestul extrem al unui român a șocat o comunitate întreagă

Românul Florin Străinu, de 36 de ani a fost găsit spânzurat în camera unde locuia cu chirie, în Italia. Bărbatul era originar din comuna Brâncoveni, județul Olt și please pentru un trai mai bun în Italia, unde lucra la un hotel.
În data de 27 mai, sora sa cu, care vorbea foarte des pe Internet, a bănuit că s-a întâmplat ceva grav cu fratele său, după ce acesta nu a mai răspuns la mesaje. Vestea morții bărbatului a lovit ca un trăznet atât familia cât și întreaga comunitate.

O comună întreagă din judeţul Olt este îndurerată de vestea că cel care a reprezentat ani la rând sufletul echipei locale de fotbal, cel mai prietenos şi mai vesel dintre tineri, s-a stins din viaţă în străinătate. Florin Străinu avea doar 36 ani şi de aproximativ 10 ani a luat calea străinătăţii, mai întâi în Spania, ulterior în Italia.

Primarul comunei Brâncoveni, Ion Cheroiu, spune că tatăl tânărului „n-a mai purtat decât negru de atunci, îl salutam şi simţeam durere în glasul lui”.

Oamenii din sat spun că Florin era tânărul săritor, vesel, cu zâmbetul pe buze. A fost legitimat la echipa comunei, Branco Brâncoveni, la 19 ani. El a fost cel, care s-a ocupat să adune fonduri pentru echipa locală de fotbal, necesare deplasărilor și pentru echipamente.

Deocamdată, nimeni nu știe cauza morții tânărului oltean.
„Toată lumea e bulversată, a făcut inamicul ăsta din noi ce-a vrut. Sunt familii, sunt convins, fără serviciu, sunt familii care au rămas fără bani, sunt familii care nu pot să-şi plătească ratele, sunt familii acolo care n-au putut să vină şi nu mai au cu ce să trăiască. N-aş vrea să cred că şi el face parte din categoria asta. De trei luni de zile fără să lucrezi… Nu ştim, nu ştim ce s-a întâmplat cu el…”, a mai spus primarul.

Pe contul oficial de Facebook al localităţii, primarul a postat un mesaj despre vestea morţii lui Florin, rugând sătenii să sară în ajutorul familiei. Totodată, primarul a contactat agenţii economici din localitate şi a făcut apel şi în rândul angajaţilor din primărie.

Familia are nevoie de sprijin pentru a repatria trupul tânărului și prietenii au lansat un apel. Cei care pot şi doresc să ofere ajutor familiei, acestea sunt conturile puse la dispoziţie, deschise pe numele surorii tânărului:

Diana Iuliana Străinu: RO39INGB0000999907289856 contul în lei sau RO98INGB0000999909324436, contul în euro, potrivit gazetaromaneasca.com
Citeşte întreaga ştire:https://evz.ro/o-alta-mare-tragedie-in-italia-gestul-extrem-al-unui-roman-a-socat-o-comunitate-intreaga.html