O prostituată româncă din Germania a primit 4.500 € de la stat, după ce a rămas fără loc de muncă

O prostituată din România care lucra la un bordel din Stuttgart, a primit un ajutor de urgență din partea statului german în valoare de 4.500 de euro, după ce nu a mai putut să lucreze din cauza pandemiei, scrie focus.de.

Criza Covid-19 a afectat și bordelurile din Germania, care au trebuit să se închidă la jumătatea lunii martie. Femeile care lucrau în astfel de locuri au rămas fără venituri și au fost nevoite să aplice pentru ajutoarele de urgență oferite de autoritățile de la Berlin, numite Corona-Geld.

O prostituată din România, Antonia, care lucra la un bordel din Stuttgart, a povestit pentru presa germană că a primit 4.500 de euro de la statul german, pentru cele trei luni în care nu poate să muncească.

Asta înseamnă că femeia a luat 1.500 de euro pe lună, în condițiile în care înainte de pandemie câștiga aproximativ 3.000 de euro din prostituție. Este o pierdere importantă pentru Antonia, care obișnuia să trimită acasă câte 1.000 de euro pentru familia rămasă în țară.

Se estimează că între 1,5 și 2 milioane de nemți au primit ajutoare din partea statului de la declanșarea pandemiei. Este vorba despre persoane care nu au putut să muncească în această perioadă, din cauza restricțiilor: brutari, constructori, frizeri, dar și prostituate.
Citeşte întreaga ştire:https://stirileprotv.ro/stiri/international/o-prostituata-romanca-din-germania-a-primit-4-500-de-la-stat-dupa-ce-a-ramas-fara-loc-de-munca.html