Olanda crește salariile minime ale migranților

Autoritățile olandeze de imigrare (IND) au stabilit noi niveluri salariale minime pentru lucrătorii migranți cu înaltă calificare, absolvenții unei instituții superioare de învățâmânt în Olanda și deținătorii Cărții Albastre.

Noile niveluri salariale minime brute sunt următoarele:
-pentru migranți cu înaltă calificare cu vârsta de peste 30 de ani: 4.752 de euro, în creștere de la 4.612 euro;
-pentru migranți cu înaltă calificare cu vârsta sub 30 de ani: 3.484 de euro (în creștere de la 3.381 euro).
-pentru persoanele care au absolvit o instituție superioară de învățământ olandeză sau o instituție de învățământ internațională care figurează între primele 200 în top, angajate în termen de trei ani de la absolvire: 2.497 de euro (de la 2.423 euro);
-pentru deținătorii Cărții Albastre: 5.567 euro (în creștere de la 5.403 euro).
Sumele enumerate mai sus nu includ indemnizația obligatorie de concediu. Plățile trebuie efectuate lunar, direct în contul bancar al cetățeanului străin, iar responsabilitatea angajatorului este de a dovedi că astfel de plăți au fost efectuate și îndeplinesc cerințele lunare. Nerespectarea acestor reguli poate atrage amenzi. Beneficiile și indemnizațiile pot fi incluse numai dacă sunt specificate în contractul de muncă, sunt fixe / garantate și plătite lunar în bani (nu în natură). Salariile trebuie să corespundă, de asemenea, ratei salariului de pe piață pentru poziția specifică.

Citeste mai mult:https://traficmedia.ro/olanda-creste-salariile-minime-ale-migrantilor/